A+ A A-

XRS'17 rd9 26/11/17

  • Κατηγορία: FRT News
23795785 1454283954685045 172672070777336132 n
το τελευταίο report .....

XRS  rd9 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2017

Χ1
Η μέρα ξεκίνησε με Χ1 και τα Pancars τα οποία ήταν απλά πολλά. Ξαφνικά η κατηγορία απέκτησε πολλούς οδηγούς και μεγάλο ενδιαφέρον. Στις Χ1 ο Κιντής ήταν πολύ δυνατός και κέρδισε και τα 3 πεντάλεπτα μπροστά από τον Διαμαντή που δεν ήταν η μέρα του και από τον 3ο Βασιλόπουλο που δοκίμασε την τύχη του με το καινούριο του αυτοκίνητο στη καινούρια κατηγορία κι ετοιμάζεται για μεγάλες συγκινήσεις για τη Σλοβακία.

 

Pancars
Στα pancar Παπαχρήστος αφού βρήκε τα ηλεκτρονικά του πήρε τον αγώνα με τακτική “φυλάγομαι για να τερματίσω” μετά το 2ο πεντάλεπτο που του την έφερε ο Νικολακόπουλος στον τελευταίο γύρο. Δυνατή η κόντρα μεταξύ Παπαδόπουλου και Νικολακόπουλου μας πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις ιδιαίτερα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Γρήγορα τα δωδεκαράκια του Κιντή και Διαμαντή που έβαλαν στη μέση στην 5η θέση τον Καζόγλου. Ο Βουτσάς εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό κι έτρεξε πολλές κατηγορίες μία απ’αυτές στα 1/12. Ο μικρός Στράτος Μώρος κάνει όμορφα και ήσυχα το χόμπυ του και συνεχίζει να παίρνει μέρος βοηθώντας και τον μπαμπά του.

 

TC 17,5
Στα ηλεκτρικά 17,5 ο Ιωαννίδης πήρε μια πολύ σημαντική pole με 2ο τον Ζωγόγιαννη που ήταν πολύ δυνατός και μπήκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε στα προκριματικά να αντιδράσει κι έμεινε 3ος. Στους τελικούς ο Ιωαννίδης πήρε ένα άνετο 1ο πεντάλεπτο στο 2ο όμως ο Παπαδόπουλος με ακραίες ρυθμίσεις και καίγοντας το μοτέρ του έκανε τρομερούς χρόνους πέρασε μπροστά αλλά το άγχος του Ιωαννίδη τον οδήγησε σε 3 συνεχόμενα λάθη που του στοίχισαν τη 2η προσπάθεια. Στην 3η και τελευταία προσπάθεια κέρδισε πάλι ο Ιωαννίδης και πήρε τον αγώνα με τελικό 2ο τον Ζωγόγιαννη και 3ο την έκπληξη του αγώνα Τσατσάμη. Ο Παπαδόπουλος με πολλά λαθάκια έμεινε 4ος και ισοβάθμισε με τον Καζόγλου και τον Νεραντζή. Στην 7η θέση ο Μώρος Κ. με το πιστό του mclaren και στην 8η ο καλός μας φίλος “υπερήλικας VIP” Κακαρίκος.

 

Nitrostock
Εκπληξη κι εδώ οι πολλές συμμετοχές με τους μικρούς μας να γεμίζουν πάλι το βάθρο. Ο Θεοδωρόπουλος Π. έδειξε ότι δε φοβάται τον ανταγωνισμό και με ωριμότητα και σταθερότητα αλλά και πολύ καλό μηχανικό τον μπαμπά του πήρε άλλον εναν αγώνα της κατηγορίας. Ο γνωστός σε όλους μας πια πολύ δυνατός Κουρέτας Δ. στη 2η θέση αλλά με διάφορα συμβάντα. Στην 3η θέση το ανερχόμενο αστεράκι Μάνος Καλαντζάκης με ιδιαίτερα μικρή εμπειρία από αγώνες. Ο Τσατσάμης 4ος μόλις 10’’ από το βάθρο, ο Βουτσάς 5ος στην άλλη μια κατηγορία που πήρε μέρος για να φχαριστηθεί μετά από τόσο καιρό, ο Δρακόπουλος στην 6η θέση πάλεψε για το πρωτάθλημα και τα πήγε πολύ καλά αν και είχε βγει για ποτάκι, στην 7η θέση ο Παππάς που μάλλον πήρε το πρωτάθλημα της κατηγορίας, στην 8η θέση ο πιο μικρούλης Κουρέτας Α. που θέλει φωτογραφία αλλά ο πατέρας του δεν έχει μυαλό, 9ος ο Ευγενάς που σίγουρα έκανε τους περισσότερους γύρους που έχει κάνει μέχρι σήμερα σε αγώνα, 10ος ο Διαμαντής που είπαμε δεν ήταν η μέρα του και συν τοις άλλοις φόρεσε και το καπέλο του γκαντέμη, ο Δέφτος 11ος και ο μικρός Μώρος 12ος.

 

Rallye Game
Άλλη μια κατηγορία έκπληξη με πολλούς οδηγούς και πολύ καλό επίπεδο όπως φάνηκε στον τελικό αφού οι περισσότεροι τερμάτισαν. Νικητής ο Κούτρας Α. με 2ο τον Τερλεπάνη πάνω στη γραμμή του τερματισμού. Αν υπήρξε ακούμπημα ειλικρινά συγγνώμη δεν το είδα πάνω στην ένταση του τερματισμού(εδώ κι ο Μαραντόνα έχει βάλει γκολ με το χέρι και δεν τον είδαν παρα μόνο στο replayJJ). Στην 3η θέση o πολύ σταθερός Χριστοδούλου με 4ο το ζευγάρι Θεοδωρόπουλου-Κουρέτα με το αυτοκίνητο του πελάτη που έκαψε 5 λίτρα. Ο Χρηστίδης στην πολύ αξιόλογη 5η θέση μόλις 0,2 μπροστά από τον Φιλιππή. Ο Γιανακόπουλος 7ος με το όμορφο scale Porsche (έτσι θα έπρεπε να είναι τα rallye game), 8ος ο ήσυχος κι άγνωστος Παπούλιας, και ακολούθησαν Νικολάου, Κέμος,Νέρης Κρητικός και Σπυρόπουλος. Στα θερμικά nitrostock και rallye game δεν βάζουμε ξετουμπαριστές αν δεν έχουμε αρκετούς, για να είναι δίκαιο για όλους (για κάποιον που τουμπάρει μπροστα στον ξετουμπαριστή και κάποιον που τουμπάρει μακριά)και κάνουν οι ίδιοι οι μηχανικοί ξετουμπάρισμα για το αυτοκινητό τους. Αυτά δε τα βγάζουμε από το μυαλό μας αλλά γίνονται και σε πολλούς  αγώνες του εξωτερικού με μεγαλύτερη εμπειρία. Επίσης όποιος μηχανικός μη ικανός(με πατερίτσες κλπ) να τρέξει βάζει κάποιον άλλο να τρέξει στη θέση του. Κάπως έτσι γίνεται και είναι δίκαιο για όλους. Μια κατηγορία με αισιόδοξο μέλλον όπως δείχνει στο κλείσιμο του XRS’17.

 

TC modified
Στα γρήγορα ηλεκτρικά ο Παπαχρήστος κέρδισε τον πολύ καλό Βασιλόπουλο, όχι εύκολα αφού έχασε το 2ο πεντάλεπτο. Τρίτος ο Ιωαννίδης μόλις μία θέση πάνω από τον πιο γρήγορο και από σύνδεση wind Κωνσταντόπουλο. Ο 5ος Νικολακόπουλος αφού τα έκανε όπως τα έκανε στα προκριματικά και ξεκινούσε κάπου στο τέλος πάλι καλά που έφτασε και στην 5η θέση. Ο Κιντής τρώει κάτι φλασιές και οδηγάει επιθετικα κι αυτός που την πληρώνει είναι ο Διαμαντής που δεν έμαθε το μαθημά του από τα θερμικά και συνέχισε να φοράει το καπέλο. 8ος ο μικρός Θεοδωρόπουλος που ενώ κερδίζει τα θερμικά έχει φάει κόλλημα με το ηλεκτρικό. 9ος ο Βουτσάς σε άλλη μια κατηγορία “θα τα τρέξω όλα σήμερα κι ας με πάρουν σηκωτό”. O Νεραντζής δοκίμασε την τύχη του και στα modified με αισθητή βελτίωση και τέλος ο Μπάρτζης που έπεσε σε μέρα αγώνα του γιού του(προηγείται πάντα το παιδί) και δεν πρόλαβε να τρέξει και το τελευταίο πεντάλεπτο.

 

Μια πολύ δυνατή χρονιά με το καλύτερο δυνατό κλείσιμο, με πολλούς και καλούς φίλους με τέλειο καιρό με πολλές αγωνιστικές συγκινήσεις. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους καλούς αγωνιζόμενους που τίμησαν το XRS 2017 με την παρουσία τους. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε σε όλους καλή υγεία και καλές γιορτές.