A+ A A-

XWS - Xray Winter Series Greece 1os

  • Κατηγορία: FRT News
xws2222

Φανταστικός καιρός, φανταστικός αγώνας αρχές Δεκεμβρίου στην FRT με πολλούς οδηγούς με πολλά κέφια.

Έγινε στις 6/12 ο 1ος αγώνας του XrayWinterSeries(XWS) με μεγάλη επιτυχία, με μεγάλη προσέλευση οδηγών και μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την κατηγορία 1/10 touring αλλά και για τις νέες κατηγορίες pan cars και F1. 

PanCars
Ετρεξαν μαζί όλα τα αυτοκίνητα με foam λάστιχα, 1/10,1/12 και κάποια f1. Στην αρχή όλα ήταν περίεργα αφού οι αγωνιζόμενοι δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία. Σιγά - σιγά όμως με το πέρασμα των πενταλέπτων η βελτίωση ήταν ολοφάνερη με καλύτερο τον Γκλιάνα που ήταν και ο πιο προετοιμασμένος.  Σε αυτή την κατηγορία είδαμε το εξής που ισχύει και σε όλες τις υπόλοιπες. Η σωστή προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Νικηφόρος ξέρουμε όλοι (και ο φίλος μου Γκλιάνας) οτι είναι καλύτερος οδηγός απο τον Γκλιάνα (λόγω ηλικίας, αγώνων κλπ,κλπ). Όμως ήρθε στον αγώνα όχι προετοιμασμένος(γιατί είχε δουλειά, γιατί είχε μπάσκετ, γιατί είχε μαραθώνιο, γιατί ετσι γούσταρε κλπ,κλπ). Δεν μπόρεσε σε κανένα 5λεπτο όλη μέρα να πλησιάσει τους χρόνους και την εμφάνιση του Γκλιάνα αν και το συζητήσανε και προσπάθησαν μαζί να βελτιώσουν. Αυτά περί προετοιμασίας. Μάθαμε επίσης οτι μπορείς να κάνεις το hobby σου πολύ φθηνά με αυτοκίνητο και εξοπλισμό του '89 όπως ο Χατζόπουλος η' ο Μώρος με τον Στράτο του η' ο Γαβριηλίδης και ο Χρηστίδης με επίσης πολύ παλιά μοντέλα. Αυτό το πρωτοείδαμε στο Xray Challenge στη Hudy Arena και είπαμε γιατί όχι και στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να το ξανακάνουμε στο 2ο αγώνα του XWS.   Νικητές 1 Γκλιάνας  2 Νikiberg 3 Mώρος.

F1 rubber
Άλλη μια "φρέσκια κατηγορία" με fanatiκούς της F1 δείχνει να ξεκινάει όμορφα και με πολύ συναγωνισμό. Η κατηγορία είναι πιο "επίσημη" απο τα pan cars γι'αυτό πρέπει να δίνουμε και λίγο βαση στους κανονισμούς. Τα αυτοκίνητα έχουν κάποιους περιορισμούς για να  μην υπάρχει πλεονέκτημα για κανέναν και να γίνεται αυτό που έγινε χθές. Ο Ζωγόγιαννης έκανε καταστροφές απο τα προκριματικά, μετά έκανε τρελό αγώνα μέχρι τα 3-4 λεπτά και μετά κέρδιζε άλλος. Ο Μπράτης έκανε best lap, κέρδιζε πεντάλεπτα αλλά τελικά βγήκε 2ος. Ο Μαριχώλας ίσα που πρόλαβε να προσαρμοστεί με το ενιαίο λάστιχο και στο τέλος κέρδισε τον αγώνα. Ο Παναγιωτόπουλος είχε μεγάλη εργοστασιακή υποστήριξη της n2 και τελικά πέρασε τον μεγάλο αντίπαλο Ζωγόγιαννη. Ο Καρούνης μπήκε στα μεγάλα σαλόνια των εργοστασιακών και ψάχνει για σπόνσορες. Ο Χρηστίδης με την καπελαδούρα το πάλεψε με παλιό εξοπλισμό ο οποίος μάλλον απεβίωσε. Νικητές 1 Μαριχώλας 2 Μπράτης 3 Παναγιωτόπουλος. Η κατηγορία αναμένεται να δυναμώσει ιδιαίτερα στον 2ο αγώνα αφού παραλάβουμε και τις καινούριες xray X1 μέσα στις γιορτές.  Mην ξεχνάτε τους κανονισμούς(δεν μπορούμε να είμαστε ελαστικοί ιδαίτερα για έμπειρους οδηγούς). 

TOURING
Kαι ερχόμαστε στην πιο "αγωνιστική" κατηγορία.
Γ τελικός.
Εμφάνιση του μικρού Στράτου Μώρου που δεν ενόχλησε υποδειγματικά κανέναν.
Εμφάνιση του Μπράτη στον Γ τελικό !!! που όπως ήταν φυσικό τον κέρδισε αλλά δεν το έπαιξε "βεντέτα" να μην τρέξει με πιο αργούς.
Ο μπαμπάς πια Μώρος μετά απο πολλά χρόνια στην πίστα. 
Ο Κιντής επιτέλους το ξόρκισε και ανέβηκε βάθρο μετά απο καλή κόντρα με τον Μώρο.
Ο Κακαρίκος(πρίν 3 μέρες έγινε....60!!! και τρέχει ακόμα !!!) έμεινε απο ...πονοκέφαλο. Μάλλον του ήρθε περίοδος όταν τον πέρασε ο Χατζόπουλος. Ε, και ο Χατζόπουλος τα δικά του, ανάμεσα σε 1/12, 1/10 και μηχανάκια.   Νικητές 1 Μπράτης 2 Μωρος 3 Κιντής.
 
Β τελικός
Ο Παπαδόπουλος εκεί αφού τον αφησε πίσω ο "κουμπάρος" Καζόγλου. Κέρδισε όμως τον Β, όχι πολύ εύκολα.
Ο Διαμαντής πάλεψε για την 1η θέση σαφώς πιο έμπειρος και βελτιωμένος απο τις πρώτες φορές που ήρθε στην FRT. Mην ξεχνάμε ότι ξυπνάνε και χαράματα για να έρθουν στον αγώνα.  
Ο Τσιούτσιας αν συγκεντρωθεί μπορεί να κάνει θαύματα. Συγκεντρώθηκε στο 2ο και 3ο πεντάλεπτο, κοίταξε μόνο τις γραμμές του και ανέβηκε βάθρο.
Ο Μαριχώλας άνοιξε καινούριες υποχρεώσεις με την f1 που μάλλον τον άφησαν λίγο πίσω στα TC.
O Kαρούνης έκανε μάλλον τον καλύτερό του αγώνα και best lap του.
Ο Κορδάς έχει κιτρινόμαυρα πνευμόνια όπως μάθαμε μετά τον αγώνα (ΑΕΚ) και κάπου λίγο κόκκινο alfa romeo.
O Τσατσάμης έκανε οτι μπορούσε αλλά την αλλη φορά πρέπει να είναι πιο γρήγορος.....στο ξετουμπάρισμα.
Ο Τσιριδάκης μπήκε Β τελικό, μια πολύ καλή και ήσυχη εμφάνιση.
Ο Παναγιωτόπουλος έριξε το βάρος στο Ζωγόγιαννη και άφησε το TC.
O Βουτσάς κερδίζει εμπειρίες αγώνα με τον αγώνα και το γουστάρει πολύ, κάνει και προπόνηση και συνεχίζει και μετά τον αγώνα !!!. 

Α τελικός 
Εδώ ήταν τα γρήγορα παιδιά και μέσα σε αυτούς και ο Καζόγλου που έκανε το μαγικό του και μπήκε τελικό μπροστά απο πολλά φαβορί όπως τον Παπαδόπουλο, Τσατσάμη, Μπράτη. Το free practice και τα προκριματικά έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στον αγώνα αφού η πίστα το πρωί ήταν εντελώς διαφορετική και άλλαζε συνεχώς κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό είναι και το ωραίο. Πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και να ξέρεις ποιές αλλαγές πρέπει να κάνεις για να προσαρμόζεσαι απο πεντάλεπτο σε πεντάλεπτο.  Ο Πλατάνας άρχισε να προσαρμόζεται στο rubber αφού τόσο καιρό οδηγάει θερμικό foam. O Γαβριηλίδης παρότρυνε απο το Σάββατο τον Γεωργιάδη να μην έρθει την Κυριακή γιατί ο Δουκάκης ήταν δυνατός. Οπότε... δεν ακούμε τον Γαβριηλίδη. Έκανε καλό αγώνα και σε καποιο πεντάλεπτο έστειλε και τον Δουκάκη κάπου ανάσκελα. Ο Ζωγόγιαννης εντάξει, είναι ο Ζωγόγιαννης (εννοούμε ότι έχει....δικό του μονάδικο τρόπο αντίληψης του αγώνα, κάτι που πλησιάζει τον Νικηφόρο. Οι τύποι η' είναι τρελοί η' ιδιοφυίες). Ο Μπάτας έπεσε θύμα της ζουμοποιιας αλλά γενικά η προπόνηση κάνει καλό. Προπονηθείτε παντού και με όλες τις συνθήκες. Ο Ντελμπεντέρης παρ'ολο που έκανε μια 2η μετά έμπλεξε με τον Μπάτα και στενοχωρήθηκε. Ο Αμαξάς με τον μηχανικό του Τάκα έκαναν μια καλή εμφάνιση αλλά δυστυχώς γι'αυτούς κάτι είχε πιεί ο Νιώτης και τους άφησε στην 4η θέση. Ο Νιώτης ήταν η απρόσμενη εμφάνιση της ημέρας με τρομερή οδήγηση που μπορούσε να κυνηγήσει ακόμα και τη νίκη. Μικρά λαθάκια όμως του στέρησαν τη χαρά αφού οι 2 μπροστά του δεν συγχωρούν. Ο Δουκάκης έφτασε στην πηγή αλλά το "παιδάκι" γιόρταζε και δεν τον άφησε να χαρεί. Ο οδηγός του Πούτιν κέρδισε τα προκριματικά, κέρδισε το 1ο πεντάλεπτο του τελικού αλλά μετά αντιμετώπισε τρομερή επίθεση απο τον Νιώτη και έναν καταπληκτικό Γεωργιάδη στο τελευταίο πεντάλεπτο τελικού και η ρώσικη αρκούδα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Σλοβάκου(ρε τι γράφω !!! πλάκα έχει !!!). Το επίπεδο του Α τελικού ήταν καταπληκτικό, οι οδηγοί ήταν πραγματικά καλοί, οι αποστάσεις των αυτοκινήτων ήταν λίγα εκατοστά με απίστευτες ταχύτητες και ο έλεγχος του άγχους και των αντανακλαστικών εκπληκτικός. Μπράβο σε όλους. Ειλικρινά ζήλεψα τις ικανοτητές σας. Νικητές 1 Γεωργιάδης 2 Δουκάκης 3 Νιώτης. 


Ωραίος αγώνας, ελπίζουμε να περάσατε ένα ωραίο ΣΚ. Αν γράφουμε και καμιά βλακεία, δεν πιστεύω να παρεξηγήστε, πλάκα κάνουμε. Πολλές φωτό στο facebook. Την ίδια μέρα έγινε και το XWS της Σλοβακίας στη Hudy Arena(δείτε και αυτό).  

 Καλή χρονιά σε όλους αφού ο επόμενος αγώνας είναι τον Ιανουάριο του 2016.